Vann-og avløpstjenester er viktige for kommunens innbyggere og næringsliv. Vi ønsker å bidra til å gi god informasjon om tjenestene og teknologien som ligger bak Norges viktigste infrastruktur. Og her håper vi kommuner (og gjerne konsulenter og entreprenører) kan bidra til å få spredt vannbudskapet.

Derfor har vannkunnskap.no fokusert påformidling ut til barnehager og skoler. Kan ikke en liten gutt som drømmer om å bli brannmann, sprute vann og gå i uniform få samme ønskene oppfyllt som driftsoperatør i gule arbeidsbukser og i bil med lampe på taket? Med sykkelpumpe og vann er det enkelt å lage sitt eget trykk og leke vannforsyning.
Til utfordringen med å så et glødende frø hos de små og unge trenger vannbransjen hjelp fra deg som jobber med vannforsyning og avløpsrensning. Bla deg gjennom sidene her på vannkunnskap.no og få noen tips. Inviter deg selv på besøk til barnehager og skoler- og bruk gjerne noe av det materiellet som vi har lagt ut. Kanskje kan dere få til noen faste besøk i skolene også?

Undervisningstips

Vi har noen tips til hva du kan gjøre i barnehage og barnetrinnet, på ungdomsskolen og videregående.

Også har vi utviklet egne undervisningssider med ferdig undervisningsopplegg.

Tips for gjennomføring av aktiviteter

Eller du rett og slett kan se hva andre i vannbransjen har gjort for å profilere seg…

 

En snarvei inn hit?

Dersom du ønsker å legge ut informasjon om vannkunnskapssidene på din kommunes egne sider, foreslår vi at du gjør som følger:

Kopier ut teksten nedenfor og lim den inn på siden din:

Logokode

<a href="http://vannkunnskap.no/"> 
<img src="http://vannkunnskap.no/wp-content/uploads/2012/08/vannkunnskap.png" 
alt="vannkunnskap logo" width="125" height="118">

Logoen over vil da dukke opp på siden din, med en link til denne siden “ferdig innbygd”.

Avtaler

Hvis du jevnlig går ut i skolene/barnehagene, kan det være fint å få på plass en gjensidig vannavtale for begge parter. Da har dere begge forutsigbarhet i hva skolen/barnehagen og kommunen generelt har forpliktet seg til i informasjonsarbeidet. Avtalen bør konkretiseres gjennom en handlingsplan som sier noe om kompetansemål og hvilke tiltak som skal gjennomføres.

Her er lenker til forslag til Samarbeidsavtale og Handlingsplan når du skal lage dine egne.

Og til slutt:

Husk at vannkunnskap.no er dine sider, så dersom du er på utkikk etter informasjon du skulle ønske du fant her, så si fra til oss med en gang og så ser vi om vi ikke kan oppfylle ønsket ditt.